Zánět nadvarlete - dlouhodobé důsledky...

Dobrý den. Někdy kolem 25 roku života jsem zřejmě prodělal zánět levého nadvarlete. Přesný okamžik nevím, příznaky nikdy nebyly natolik patrné abych je registroval, a projevy nebyly tak dlouhodobé či četné, abych si je dal do souvislostí. No, od oněch 25tých do 27tých narozenin se neurčité nepříjemné pocity na levé straně objevovaly častěji a častěji, více a více, až mi došlo, že je to jeden a tentýž problém a zašel jsem s tím k urologovi. Ten konstatoval "nepatrné pozánětlivé prosáknutí na levém nadvarleti", dal mi antibiotika a poté, co jsem je dobral, jsem byl panem doktorem prohlášen za zdravého. Potíže z hlediska nepříjemných pocitů a pobolívání se však vůbec nelepší a bylo mi řečeno, že je to normální a že už to tak bude pořád. Z mého pohledu trochu podivné, ale budiž. Chtěl bych se však zeptat, co bude v tomto případě dál z hlediska plodnosti?? Když se uváží, že zánět byl nejspíše způsoben prochladnutím (jistě ne pohlavní cestou), zároveň zřejmě nikdy nebyl nijak exra silný, že nedošlo k porušení transportu spermií, "pouze" došlo k vazivové přeměně na nadvarleti a vše bylo (sice pozdě ale přece) poctivě přeléčeno antibiotiky, je nějaká šance, že třeba za pět let se obnoví funkce postiženého kompletu vadvarle+varle například na 90%? Nebo je prakticky jisté, že následky budou trvalé a zcela zásadního charakteru? Já vím, že to je stejné jako se ptát, zda je střelné zranění smrtelné, ale přesto prosím aspoň o nástin pravděpodobných dlouhodobějších vyhlídek... Děkuji, Antonín

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve Vašem dotazu je několik nejasností - zejména píšete, že zánět nebyl nijak silný a byl dostatečně přeléčen antibiotiky. Zároveň ale píšete o vazivové přeměně nadvarlete - pokud dojde k vazivové přestavbě, je orgán funkčně postižen, a to většinou trvale. Za druhé mluvíte o tom, že nebyl porušen transport spermií - jak to víte? Spermie nerovná se ejakulát. Ve Vašem případě klidně mohlo dojít k přechodu infekce do chronicity, v takovém případě se v terapii volí antiflogistika. Zvažte kontrolní vyšetření u urologa.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x