Zánět nadvarlete - poškození spermatu

Dobrý den, přítel má zánět nadvarelete léčený antibiotiky. Chtěla bych se zeptat, jaký může mít tento zánět vliv na sperma a případně plod z tohoto spermatu a kdy je po zkončení léčby zánětu antibiotiky bezpečné otěhotnět. Chtěli bychom se pokusit o miminko, ale bojím se, že by zánět mohl mít vliv na "zdraví" spermatu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při dostatečné terapii se stav obvykle vrací rychle do normálu. Při komplikovanějším průběhu se může stát, že dojde k poruše dozrávání spermií nebo poruše jejich přenosu v nadvarleti. Takové změny nemusí být trvalé a při jednostranném zánětu postihují jen jedno nadvarle. Při nekomplikovaném průběhu se můžete pokoušet otěhotnět 2-3 týdny po doléčení.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: