Zanet nartu

Dobry den, od zari l.roku me trapi zanet nartu na leve noze. Ziji v soucasne dobe ve Spanelsku, lekar mi zanet diagnostikoval, nasadil lek (uz nevim presne - diclofenac (proti bolesti a zanetu), na RTG se nenaslo nic. Prasky (po kterych mi ale vubec nebylo dobre) napred pomohly, skoro mesic jsem byla bez bolesti - mensi otok ale zustal. Pred tydnem se vse vratilo, bolest, otok se zvetsil, kazdy krok boli. Pro mistniho p.doktora to chce cas a tak ted nevim. Potrebuji aspon poradit, co by pomohlo nez zacnu vyzadovat objednani u odbornika. Mam si koupit nejakou mast, bandazovat, nebo davat priznic? Dekuji za jakoukoli radu. Ivana Stepankova

Odpověď odborníka:

Těžko se na dálku radí. Patrně se jedná o oživení možná chronických artosních změn v oblasti některého z nožních kloubů, pokud se nejednalo o úraz nohy. Rtg dle vás byl proveden. Mělo by být ještě vyšetření zánětlivých krevních ukazatelů , revmatických krevních testů. Vyšetření pro dnu, hladina kyseliny močové a podobně. Nepochybně v bolesti klid, chladný obklad, nesteroidní antireumatikya, třeba onen diclofenak. Kontrola jistě. Sám jsem měl se španělským zdravotnictvím celkem dobrou zkušenost.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x