Zánět nebo nádor slinivky

Dobrý den, je ultrazvukové vyšetření horní poloviny břicha dostatečné pro vyloučení zánětu slinivky nebo nádoru?

Odpověď odborníka:

Vážený pane Jaroslave, vyšetření břišních orgánů ultrazvukem nemusí potvrdit onemocnění slinivky, zejména, pokud je postižena malá nebo špatně přehledná část tohoto orgánu. Vhodné je doplnění zobrazovacích vyšetření pomocí CT, případně MR. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: