Zánět nervu?

Mám V. stupeň MB a předloni jsem prodělat stř. těžkou klíšťovou encefalitidu. Tehdy jsem poprvé dostal příšerné, vystřelující bolesti do pravé nohy - resp. malíček, prsteníček, spodní část chodidla (mírné občasné bolesti jsem ale měl už dřív). Bolesti se mi stále vracejí, byť ne v takové intenzitě. Neurolog nic nezjistil. Bolest stupňuje chlad. V důsledku předklonu mám vbočené palce a ploché nohy, možná i nějaké výrůstky. Nemohlo by jít o zánět nervu, související s MB, příp. nějakým útlakem lýtkového nervu? Podle toho co jsem napsal, vypadám jako že jsem skoro imobilní, ale já normálně pracuji a pohybuji se.. Děkuji za zprávu. LK

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodně by Vás měl vidět rehabilitační lékař, popřípadě ještě jiný neurolog, protože někdy ty příznaky prostě vidět nejsou. To vyzařování bolesti do nohy může být kořenové dráždění, ještě bych doporučila magnetickou resonanci na bederní páteř.

prim. MUDr. Jarmila Zipserová
prim. MUDr. Jarmila Zipserová

Specializace: Rehabilitace (fyziatrie, balneologie a léčebná rehabilitace)
Pracoviště: Neurorehabilitační klinika AXON Praha,
Městská poliklinika Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: