Zánět oka u miminka

Dobry den pane doktore,moc vas prosim o vas nazor. Uz pres mesic syna (ctyri mesice)trapi zanet oka a do toho ma na hornim vicku jecne zrno. Pri prvni navsteve ocniho lekare syn dostal antibiotika Ofloxacin a mast Tobrex a nekolikrat denne jsem vyplachovala Ocuflashem. Jeho stav se zhorsil,rano mel oko slepene tak ze ho ani neotevrel,pres den mu neustale vytekal hnis a pri jednom z vyplachovani a vytirani oka ocuflashem se na tamponku objevila krev tak jsme byli na pohotovosti,kde syn dostal dalsi antibiotika Gentamicin a bylo nam receno ze synovi mame hlidat teplotu ze pokud by se zvysila mame ihned prijet ze by musel byt hospitalizovan,pani doktorka mu jeste udelala vyter oka. Bohuzel ani tyhle antibiotika nezabrala takze znova jsme sli na ocni kde nam rekli ze vysledky jsou takove ze oboje antibiotika meli zabrat nic vic nam pani doktorka k tomu nerekla,spise vypadala stejne bezradne jako ja a pritel. Dostali jsme uz treti antibiotika Azyter,ktery kapeme po dvanacti hodinach jenze vysledek zadny,vicko horni i dolni porad natekle zarudle ,rano porad slepene oko a jecne zrno se ho porad drzi :-( Neni mozne ze je leceny na neco jineho? Nebo spis spatnyma antibiotikama? Detska pani doktorka mi rikala ze je mozne ze jecne zrno zpomaluje prubeh lecby,mate stejny nazor? Uz nam to pripada strasne dlouha doba a beze zmeny. Prvni foto co vam posilam je v prubehu lecby prvnima antibiotikama a druhe je po dobrani Azyteru.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, problematika ječného/vlčího zrna je zatížena jednou nevýhodou - neexistuje žádný zaručený úspěšný recept - ví se totiž, že dojde k ucpání mazové žlázy, jen se neví, proč k tomu dojde. Pak je i léčba obtížná - může se spolupodílet porucha imunity, stres, .... Každopádně vám nikdo nemohl dát nic účinnějšího - vždy je to sázka do loterie - zda problém zcela vymizí, či zda zůstane bez změn a nebo se to zlepší, ale zůstane malý zbytek. Ten může být bez problémů ale taky může stále dráždit. Nicméně - žádný lék neuzdraví tělo jen tak, bez přičinění vlastního těla - a to bude ten důvod, proč teoreticky už mělo být vše v pořádku a ono nic - ono totiž ve 4 měsících dítě nemá vytvořenou vlastní imunitu..... Obrňte se trpělivostí a nezapomínejte, že kojení je pro dobrou imunitu miminka nenahraditelné....

MUDr. Libor Němec
MUDr. Libor Němec

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Oční ambulance a Iridologická poradna, Vyškov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: