Zánět okostnice a paradentóza

Dobrý den mojí mamince je 55 let a dostala paradentózu a zánět do okostnice. A budou jí muset horní zuby vytrhnout, ale jelikož má zánět okostice a artrózu tak ji nemohou udělat chrup náhradní do dásně prý jen takzvané klapačky. Opravdu to nejde jinak udělat aby měla krásné nové zuby. Na peníze v tomto případě člověk nehledí. Moc děkuji za radu. Přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, píšete jako by maminka dostala parodontitidu přes noc. Abych Vás informoval: Pro zuby napevno s kotvením do kosti je potřeba jedna důležitá věc a tou je kost - dostatek, kvalita a další podmínky s ohledem na celkový zdravotní stav. Pokud Vám nějaký lékař, řekl, že to není možné, zetejte se ho na důvody. Můžete zkusit s maminkou navštívit jiného lékaře (nezapomeňte si vyžádat od svého ošetřujícího lékaře rtg snímky) a zkonzultovat stav jinde, pokud Vám nepřišly argumenty Vašeho lékaře dostatečné. S pozdravem

MDDr. Stanislav Kárník
MDDr. Stanislav Kárník

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Soukromá praxe MDDr. Maxima Komleva, zubní lékař 

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
re:Zanet dasne a mrtvi zub | Od: Administrátor | 27.2.2014 11:25
Dobrý den,
poprosím Vás, aby jste svůj dotaz zkopírovala a vložila jej do poradny na těchto stránkách: www.ulekare.cz/poradna-rozcestnik. Zde se Vám bude náš lékař (dr. Stuchlík - zubař) věnovat a na dotaz Vám zodpoví.
Děkujeme
Administrátor
reagovat
Zanet dasne a mrtvi zub | Od: Rena | 26.2.2014 22:43
Dobry vecer, prosim o radu. Bolest v ustech zacala
podrazdenim dasni, pohmatem bolestive misto nahore
vlevo ve tvari a nasledne bolestivost zubu 7vlevo nahore.
Pres vikend otok dasne a tvare, zvysena teplota. Stomatolog
provedl RTG, vlevo 7ub odumrel a zanet dasne. Zub otevrel
bez anestezie, ale jakmile projel jehlou do kanalku, ukrutna
bolest. Nasledovala anestezie a dalsi cisteni kanalku. Bolest
bohuzel byla nesnesitelna. V zubu mam gel na znecitliveni a
vlozku, ATB Summamed na 5dni. Dnes otok ustupuje, zub
neboli, dasen na pohmat zevnitr stale bolestiva, citim
boulicku nebo takove tvrdsi mistecko asi pul cm. Bolest se
obcas jakoby se preleva po cele dasni, zvysena teplota
pretrvava. Pocitove je lepe, ATB beru dnes 4 prasek, zbyvaji
2. Budou ATB dostatecna na vyleceni zanetu a zub se bude
po vyleceni dasne opet cistit kanalky, ktere mam jen ze
dvou tretin vycistene, dle stomatologa. Je opravdu nutne
cistit je bez anestezie, myslim, ze uz neotevru usta. Bolest
byla naprosto priserna. Prosim o radu, staci jen strucne,
bojim se, ze uz lekari nemuzu verit, ze mrtvi zub neboli.
Dekuji, Rena

reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: