Zánět pochvy nebo alergie na sperma?

Dobrý den, poslední dobou mne trápí časté svědění, pálení a zarudnutí pochvy. Poprvé se problém objevil přibližně po týdnu užívání antibiotik (které jsem užívala na zánět zvukovodu). Koupila jsem si mast clotrimazol a problém ustal. Stejné svědění a pálení se mi však objevilo poté znovu přibližně 3x. S přítelem jsem rok a pohlavní styk máme chráněný HA. Slyšela jsem hodně o alergii na sperma a obávám se, abych tuto alergii neměla. Ráda bych s přítelem měla miminko. Děkuji předem za odpověď Vážená paní doktorko

Odpověď odborníka:

Alergie na sperma je poměrně vzácná a i ta je léčitelná,ale u vás to spíše vypadá na nedostatečně léčenou mykozu,která je po antibiotických léčbách častá,při ní je nutná i současná léčba partnera.zajděte na gynekologii zhotoví vám kultivaci pochvy a mikrobní obraz poševní a dále se zvolí postup podle výsledků Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: