Zánět průdušek

Dobrý den, mám 15 měsíčního nedonošeného chlapečka(27tt, 800g). Od prosince pořád stůně. Před 3 týdny jsme byli u doktorky s velkým zahleněním, rýma a mokrý kašel. Dostal Mukosolvan a do 14 dnů byl zdravý. Do 5 dnů znovu onemocněl, přijde mi, že má úplně to samé jako minule, ale paní doktorka podle poslechu řekla, že má zánět průdušek a dala mu antibiotika(Klacid). Všude čtu, že by se měl udělat výtěr a podle toho jestli je to bakteriální nebo virové léčit antibiotiky a nebo jinak. Žádné výtěry mu ale nedělala. Neměla by nás paní doktorka poslat na nějaké imunologické vyšetřní, když má za poslední 3 měsíce již drůhé antibiotika? Děkuji moc za odpověd. Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tohle je běžná praxe, berte to prakticky - než by přišel výsledek rozboru, může být už synek několik dnů léčen a je to pro něj tak lepší, než čekat na výsledky vyšetření bez zaléčení. Imunologické vyšetření se doporučuje až po několikerém užití antibiotik, to u vás zatím není. Mukosolvan je prostředek na odhlenění, ne antibiotikum. Neobávejte se nadměrně, synek, i když je nedonošený, bude v pořádku. Užívejte si radosti z dítěte a taky jara :o) . Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x