Zánět průdušek a dušnost

Dobrý den, už od minulých Vánoc mě trápí potíže s dýcháním, zhruba v půlce ledna jsem šel k doktorovi a dostal jsem antibiotika, řekl mi že mám zánět průdušek a v tu dobu mě bolelo na hrudi. Bolest se po 1 dni přesunula do horní části hrudi a po dalším dni ustala. Byl jsem ale stále zahleněný a nešlo to ani vykašlat a jen těžko vysmrkat. Po dobrání antibiotik jsem šel znovu k lékaři, nasadil mě další léky. Mám je už skoro dobrané ale zahlenění a pocit těžkého dýchání mám stále. Už se to asi týden nemění. Na další kontrolu jsem objednaný až na konci února, prý i na plicní vyšetření. Je mi 34 a nekouřím. Jsou toto normální příznaky a nebo bych to měl více řešit a doplnit si další vyšetření? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den určitě bych doporučila na prvním místě vyšetření specialistou pneumologem, který by měl nechat provest rtg plic, spirometrii ( funkční vyšetření plic) eventuálně doplnit i laboratorní průkaz onemocnění atyp bakterii jako je chlamydia pneumoniae nebo mykoplazmová infekce. Podle popisovaných potíží s dýcháním bude určitě vhodné vyloučit(nebo potvrdit) astma a eventuálně by jste měl být podle toho léčen. Toto vyšetření doporučuji absolvovat co nejdříve. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x