Zánět šlach

Dobrý den, nedávno mi při ultrazvukové kontrole sdělili, že mám výpotek kolem šlach v oblasti holenní kosti. Chtěla bych se zeptat, zda je možnost, že se tento výpotek sám vstřebá, nebo by byla vhodná punkce či něco jiného. RHB nezabírá, oblast kotníku a části bérce je nateklá, ale výrazně nebolí. Děkuji

Odpověď odborníka:

Diagnosa výpotek kolem šlach kolem holenníkosti je opravdu poněkud zvláštní diagnosa. Bylo by třeba vědět zda otok nebo t.zv. výpotek je jednostranný, nebo opsat celý výsledek vyšetření ortopeda nebo popis ultrazvukového vyšetření. Výpotky ve vašem věku se opravdu bez terapie většinou vstřebají.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x