Zánět šlach a ytrium

Dobrý den, pane doktore, moje již dlouhodobě sestra trpí velmi silným zánětem (máme to dědičné), kdy kolikrát neuchopí ani hrníček a s rukou nemůže skoro vůbec hýbat. Několikrát měla sádru. Na rentgenu ji bylo teď sděleno, že je napadena každičká část její ruky, od svalů přes kosti i klouby. Byla jí navržena léčba, kdy ji bude nitrožilně podáno ytrium. Můžete mi, prosím, poradit, zda to není nebezpečné, jedná se prý o radioaktivní látku. Zvláště se mi jedná o vedlejší účinky???!!! Má sestra k tomu trpí lupénkou a artritidou. Je jí 30 let. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemám dost informací o zdravotním stavu sestry na to, abych se vyjádřila k vhodnosti aplikace této metody - sestra se léčí na.revma.ologii nebo jinde? Užívá také nějaké léky? Byly ůčinné nebo jejich ůčinnost se postupňě snižovala? Nebyla jí navržena např. možnost biologické léčby (info zde: http://www.revmaticke-nemoci.cz/novinky-psoriaza/biologicka-lecba-dokaze-v-boji-proti-lupence-zvitezit-417 nebo http://www.revmaticke-nemoci.cz/novinky-revmatoidni-artritida/biologicka-lecba-aneb-vite-co-vam-lekar-nabizi-399? Hodně informací můžete najít na www.revmaticke-nemoci.cz. Příště, prosím, při podávání dotazu uveďte co největší množství informací, jinak nelze odpovědět - včetně věku pacientky, léků co bere a co má za sebou. Na aplikaci této látky /ytrium/ a možnost negativních reakcí se ptejte svého oš.lékaře, ale spíše bych vám navrhovala, abyste sestru objednali do revmatologicého ůstavu (www.revma.cz), protože tyto dvě diagnosy by měl posoudit odborník a ev. navrhnout moderní biol. léčbu nebo upravit léčbu stávající. Pokud tuto léčbu nelze aplikovat nebo tato selže, lze se uchylovat k radioaktivním metodám (to je můj osobní názor). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: