Zánět šlach hlezna

Dobrý den,ráda bych Vás požádala o radu. Před 14ti dny jsem běhěm odpoledne dostala bolesti v oblasti nártu. Běhěm hodiny se bolest dost vystupňovala,nárt mírně otekl.Navštívila jsem pohotovost,kde po rentgenu a po informaci o mých potížích,byla stanovena diagnoza"zánět šlach".Dostala jsem nechodící sádrovou dlahu,po týdnu kontrola. Je pravda, že ten samý den ráno jsem do toho samého nártu narazila,bolest brzy přešla a já na to úplně zapomněla.Bolesti nártu, kvůli kterým jsem navštívila pohotovost mě začaly až odpoledne. Tuto skutečnost jsem lékaři sdělila, ale podle RTG na snímku nic nebylo. Po týdenní kontrole mě jiný lékař řekl, že si mám nohu týden šetřit a chovat se tak jako bych měla stále sádrovou dlahu,kterou mi sundal.Mazat Liotonem,studené obklady a po týdnu začít zatěžovat- rotoped, plavání.Vůbec mi nedokázal vysvětlit jakým způsobem např.1-2 den 15min.rotoped, nebo plavání, nic podrobnějšího.Žádná další kontrola.Neberou se ani vzorky krve, nebo nějaké sono??Jsem instruktorkou spinningu,bez sportu nemůžu být a proto nechci aby se mi zánět vrátil,prý je potom léčba ještě delší.Ani nevím v jakém časovém horizontu se můžu k tomuto sportu vrátit.Noha mě nebolí, spíš mě začalo bolet koleno u zdravé nohy :-( Jak mám podle Vás postupovat dál abych něco nepokazila? Předem moc děkuji za Váš čas i odpověď. Lenka

Odpověď odborníka:

Je třeba kontrolní vyšetření na chirurgii nebo ortopedii a při posouzení stavu nohy případně provést rtg snímek nohy, protože případná drobná zlomeninka může být vidět až nyní. Spolu s tím i vyšetření nohy na pohmatovou citlivost, spontánní bolestivost, hybnost nohy v hleznu a prstů pro možný zánět šlachové pochvy, který v této lokalizaci je ale málo častý. Existují i úponové šlachové bolesti nebo bolest úponů šlach - entezopatie, bolesti při tísnění průběhů nervů, bolesti při ploché noze a další. Po nálezu jistě vhodná léčba na rehabilitaci, vyšetření rehabilitačním lékařem a péče fyzioterapeuta v pohybové a fyzikální léčbě. Stav bude mít určitou dynamiku a i taklze diagnozu upřesnit. Podle všech výsledků korekce léčby.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Masáž srdce je při první pomoci důležitější než umělé dýchání
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x