Zánět šlachy bicepsu

Vážený pane doktore, v pravém ramenním kloubu mi byl diagostikován zánět šlachy bicepsu. Lékař aplikoval dovnitř kloubu a poté ke šlaše obstřik, potíže se ale po 14ti dnech vrátily, takže mi doporučil rehabilitaci - magnetoterapii v kombinaci s cvičením. Potíže se stále prohlubují - biceps je bolestivý, při upažování cítím, jako by mě něco táhlo od ramene přes biceps až po loket. Taktéž cítím v rameni křupání. Měla bych dále pokračovat ve stávající léčbě, nebo raději nečekat a kontaktovat svého lékaře? Děkuji

Odpověď odborníka:

Kontrolu u lékař jistě. V terapii pokračovat rovněž. Na místě bude zřejmě při kontrole upřesnění diagnozy a to nejen rtg snímek ramene a krční pateře, ale i vyšetření diagnostickým ultrazvukem, sono, které nález na měkkých tkáních ramene více ozřejmí. Podle tohoto výsledku potom další postup. Léčba bývá zdlouhavá.I několik měsíců. Velmi důležitá je rehabilitace ramene.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: