Zánět spojivek

Dobrý den, asi 14 dní se potýkám s problémy v pravém oku, jakoby mě něco dráždí, z oka mi vytéká hnis . Byla jsem u PL, ten mi předepsal kapky a mast Tobrex, užívala jsem 3 dny - nepomohlo mi to. Šla jsem tedy na oční, tam mi diagnostikovali záněte spojivek. Dostala jsem kapky Tobradex, které jsem 5xdenně po dobu 7 dnů aplikovala. Tyto kapky zabraly. Pro jistotu jsem však šla na gynekologii, kde mi p. doktor udělal test na chlamydie, byl negativní. Také jsem byla na odběru krve, testy na chlamydie byly negativní. Od 27.9.2015 cítím zase jakoby písek v pravém oku, oko hnisá. Na očním mi předepsali další kapky Spersadex, mám je kapat po dobu 3 týdnů (3xd,2xd,1xd). Na letáku jsem se však dočetla, že se smí kapky užívat max. 10 dní. Na očním jsem p. doktorku informovala, že testy na chlamydie mám negativní. Chci se Vás zeptat, jaký je váš názor. Připadám si totiž jako pokusný králík, mám předepsané již třetí kapky. Podle složení a možných vedlejších účinků těchto kapek mám strach je vůbec užívat... Nebylo by nejrozumnější udělat stěr z oka a zjistit tak, co mi v tom oku způsobuje zánět?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vzhledem k tomu, že už nějakou dobu kapete antibiotické kapičky (jak píšete třetí), dělat stěr z oka nemá moc význam, předpokládám negativní výsledek. Nemohu posoudit stav oka na dálku, může se jednat i o zánět virového původu. Zkuste vysadit všechny kapičky a užívat umělé slzy bez konzervačních látek.

MUDr. Ivana Macejová
MUDr. Ivana Macejová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Centrum laserové chirurgie oka OFTUM

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: