Zánet spojivek

Dobry den. Mám uz 5 týdnů zánět spojivek a nic na to nepomáhá…mela jsem kapky, masticky, kortikoidy a nic nepomohlo…ted uz jsem dostala i Prednison a je to mozná jeste horsí. Po prednisonu mi neni dobre mám pocit busení srdce, deprese a hroznou zízen. nemohl by mi neco ten prednison způsobit v těle? a nevíte co mi lékari udelají s tím okem?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Prednison při krátkodobém užívání (do 2 mesíců) neudělá nic vážného, pro diagnosu a konečné rozhodnutí se obratte na oční ambulanci větší nemocnice (v Praze máte na výběr), kam by vás měl i případně odesĺat váš oční lékař, pokud si s vámi neví rady a zánět na nic nereaguje. Navštivte svého očního lékaře na kontrolu, všechno mu povězte a domluvte se na dalším postupu s ním. Tento zánět může být součástí jiných třeba systémových (autoimunitních) zánětů, proto bych rozhodně doporučovala také (kromě očního vyš.) vyšetření na imunologii. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: