Zánět spojivek?

Dobrý den.už asi od 5let jsem alergig takové ty základní jako pyl (celkem mírné) roztoče , posekaná tráva.. Vždy když mě pálí ,bolí oči kápnu si do očí kapky (Spearsalerg)a je po problémech.Ale asi už pátý den mám červené oči sou tam i zřetelně vidět červené žilky a jakmile je to k nevydržení tak si oči mnu a jsou více červnější ráno když se probudím tak mám zalepené celé oči ale více pravé a když je odlepím tak tam je nějaká lepkavá tekutina jakmile to umyji už ne.Přes den jsou pořád červené a kapky mi nepomáhají nasadila jsem si nějakou mastičku co jsme měli doma.Může to být zánět spojivek z alergie? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je alergie výrazná, tak je možné, že v důsledku dlouhodobé aplikace už Spersalerg nemá plný účinek a bude třeba změnit medikaci. Spíše se ale bude jednat o infekční zánět spojivek, a ten je nutné přeléčit antibiotiky (ne kortikoidy). Navštivte oftalmologa.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: