Zánět spojivek - zlatý stafylokok.

Dobrý den! Dceři (2 roky) se před 14 dny projevil velmi silný zánět spojivek, které ještě není plně vyléčen. Dostala kapky do očí a ATB Ospen. Ze stětu byla zjištěna přítomnost zaltého stafylokoka. Přestože jsem se snažila dostatečně hygienicky chránit, projevila se u mne nemoc také. Průběh je velmi silný - oko je hodně nateklé, obrovské krevní výrony pod víčky, bělmo zalité krví. Já si kapu kapky Tobrax, zatím bez ATB. Jaká je pravděpodobnost, že nakazíme zbytek rodiny? Dceřino dvojče ani manžel se zatím nenakazili. Je nutná karanténa? A jaká je prognóza - mohou se nám záněty vracet? Děkuji, dagina.

Odpověď odborníka:

Infekce se šíří sekrety z očí, hlavně kontaktem, takže dbejte hlavně na hygienu rukou, když si sáhnete do blízkosti oka. Nejsem si jistá zda Ospen je schopen zlatého stafylokoka zlikvidovat, tato infekce je někdy velmi úporná. Vrátit se může. Při opakovaných stafylokokových infekcích , kdy nezabírají antibiotika, je nutno někdy nechat zhotovit autovakcínu.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: