Zánět srdečního svalu

Dobrý den, asi před dvěma měsíci byl můj syn (21 let) hospitalizován pro virový zánět srdečního svalu. Byl propuštěn s tím, že jeho stav je stabilizován. Byl na neschopnosti téměř dva měsíce. Během této doby mu bylo provedeno vyšetření EKG s tím, že je v pořádku. Nastoupil do zaměstnání, kde vykonává náročnou fyzickou práci. Po třech dnech v práci si začal stěžovat na bolest na hrudíku a slabost. Praktický lékař ho poslal na neurologii, kde ho vyšetřili a udělali EEG. Vše bylo v pořádku, tak mu předepsali Neurol. Přitom je mu stále špatně. Můžete, prosím, poradit jaké kroky bychom ještě mohli podniknout? Syn byl vždy velmi aktivní a nyní je slabý, má bolesti na hrudi, motá se mu hlava a hůř se mu dýchá.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, syn by rozhodně měl absolvovat kontrolní kardiologické vyšetření, včetně echokardiografie a kontrolních odběrů. Příčinou obtíží mohou být i nově nasazené léky po myokarditidě (např. betablokátory), které by mohly zhoršovat fyzickou výkonnost (jejich výčet v dotazu neuvádíte). V případě virové myokarditidy se mi zdá nástup do fyzicky namahávého zaměstnání velmi časný, neznám však podrobnosti (komplikace, nejnižší hodnotu ejekční frakce levé komory během onemocnění, laboratorní výsledky). Stav v každém případě konzultujte s praktickým lékařem i kardiologem. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: