Zánět středního ucha

  • Dotaz od: Lucie Kuchlerová
  • Publikováno: 17.10.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, můj 3-letý syn si v noci začal stěžovat na bolení pravého ucha - vůbec u toho nebrečel a klidně usnul. Druhý den jsme radši šli k p.doktorce a ta nás poslala na ušní,kde mu po vyšetření hned obě uši píchli.U úší mu skoro nic nevyteklo.Je to spárvný postup, nebo by se dal zvolit i jiný méně drastycký.

Odpověď odborníka:

Záleží především na klinickém vyšetření středního ucha - tzn. jak bubínek vypadá, jestli je zarudlý, vyklenutý apod.- to musí posoudit vyšetřující lékař. A pak samozřejmě na subjektivních obtížích pacienta, (ale někdy zánět nemusí být provázen velkými bolestmi). V počátečních stadiích někdy stačí nosní kapky a antibiotika, ale to musí skutečně posoudit ošetřující lékař dle aktuálního nálezu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: