Zánět středního ucha

Dobrý den, mému příteli byl zjištěn zánět středního ucha, nejprve měl 2dny horečky a rýmu, pak den nic, poté ho začalo bolet ucho a dostal na zánět antibiotika a nějaké kapičky do ucha,antibiotika nyní bere 3.den,dnes ho začalo bolet prý i v levém uchu, 1.den užívání antibiotik měl průjem,nyní bez komplikací- nemá teploty, "jen" ho bolí ty uši. Já mám teď oslabený organismus- nachlazení.Pro jistotu jsem už 2.den zůstala doma a ležím. Je zánět st.ucha nakažlivý ? A pokud ano, přestává být "přenosný" po nějaké době užívání antibiotik? Často se s přítelem nevidím a na příští týden máme zamluvený pobyt v hotelu. Pouze se bojím, abych se nenakazila. Před 4 týdny jsem totiž měla zánět moč. měchýře a mám ma vetšinu antibiotik bohužel alergii. Děkuju

Odpověď odborníka:

Typický zánět středního ucha přenosný není (diagnostikuje ho lékař ORL). Nicméně bolesti uší mohou být přítomny i u virových infekcí, které přenosné jsou.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: