Zánět ucha

Dobrý den, v podělí jsem měla píchnuté ucho. Jako léky mám tabletky Clarinase a sprej do nosu Muconasal Plus. Dnes kontrola, pořád na ucho špatně slyším a po odeslání na vyšetření sluchu zjištěno sluch kolísavý převod 0-30 dB, hematom na istmu, bubínek s nastříklým lemem a na spodině zadní řez. Dle paní dr by se mi sluch měl upravit do 14 dnů, kdyby ne, mám dojít. Ucho je zalehlé, sem tam lupne a slyším chvilku normálně a pak zase ne. Je to velmi nepříjemné. A hlavně, je normální mít hematom? Navíc jsem kojící (v noci) a ty tabletky mám už jen na zítra. Moc je nechci brát právě kvůli kojení dlouho. Je něco, co bych mohla brát a pomohlo to? Děkuji velice za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Problémy se sluchem jsou vždycky velmi nepříjemné, chápu, že Vás znervozňují. Přesto myslím, že si děláte zbytečné starosti. Zalehnutí ucha souvisí se změnou tlakových poměrů během zánětu. Hematom je "modřina", postupem času se vstřebá a zmizí. Snažte se dbát na řádné dýchání nosem, dostatečně pijte. Vámi uváděné léky jsou pomůckou, ale ne podmínkou uzdravení- tady je bohužel hlavním faktorem čas..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x