Zánět úponu achillovy šlachy

Dobrý den, před dvěma lety jsem se léčila s patní ostruhou. Po aplikaci laseru a ultrazvuku potíže úplně odezněly. Nyní mi byl ortopedem diagnostikován na stejné noze zánět úponu Achillovy šlachy a podstoupila jsem ošetření rázovou vlnou, kam jdu opět na druhé ošetření za 2 týdny. Noha bohužel během dne bolí a mám problém vždy odpoledne dopajdat z kanceláře domů. Zkoušela jsem mazání Voltarenem, kostivalovou mastí či bandážování obinadlem. Pomohl by jiný zábal? Mám si pořídit berli a nohu odlehčovat? Když jdu s oporou ( zkoušela jsem deštník), jde se mi lépe.Jak dlouho léčba většinou trvá? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Pokud bychom chtěli zcela dokonale nalézt diagnozu je třeba provést vyšetření magnetickou rezonancí, která zánětlivé změny na měkkých tkáníh zcela upřesní. Běžně takový postup se nepraktikuje. Prvně je třeba rtg vyloučit kostní změny na patní kosti. Poté vhodné zněhybnění, když ne sádrou tak tedy ortézou na dobu 3 týdnů, krátce nesteroidní antirevmatikum. Ibalgin. Lokálně možno jakýkoliv protizánětlivý lék, na příklad Dolgit, aplikace fyzikální léčby na rehabilitaci, zkusit aplikovat magnetoterapii. Někdy léčba vyžaduje značnou trpělivost.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: