Zánět v koleni po 10 měsících od artroskopie

Dobrý den, před 10 měsíci jsem absolvovala artroskopii kolene (roztrhlý meniskus), koleno stále více či méně bolí, hlavně na schodech, vkleče, běhat nemohu. Po MRI mi doktor řekl, že ukázala zánět v koleni a předepsal Xefo rapid. Z příbalového letáku jsem se dočetla, že je to sice protizánětlivé, ale analgetikum. Ráda bych ale zánět vyléčila, ne jen si na dva týdny ulevila od bolesti. Myslíte, že mi tento lék může zánět i vyléčit, nebo by byla vhodnější jiná medikace? V letáku jsem se také dočetla, že tento lék může ovlivnit plodnost a já bych letos v létě ráda otěhotněla. Myslíte, že vliv léku na plodnost do léta vymizí? Velice Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud plánujete otěhotnění asi po domluvě s ortopedem a gynekologem budete muset opravdu lék omezit. Posoudit stav zánětu je možno vyšetřením, případným rtg, ten jste vlastně ve formě MR měla a především laboratorním vyšetřením, zhodniocením aktivity zánětu. Drobný zánět, zateplení kloubu je možno ve vašem případě léčit omezením zátěže, zklidněním kolena, posílením stehenníhoé svalstva na rehabilitaci, chladnými obklady. Většinou stav při dobré imunitě se zlepší. Dostatek bílkovin a vitamínů je na místě. Jinak se musíte poradit se svým ortopedem dle nálezu a stavu kolena.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+13 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: