Zánět v oblasti krční

Dobrý den, již od pondělí používám antibiotika ospamox, léky flavamed, modafen a probiotika. Byl mi diagnostikován zánět v oblasti krční, s tím že jsem zánět pochytila ještě "brzy" tak jsem se vyhnula zápalu plic. Každopádně mi chybí pilulka antibiotik do dobrání platíčka (7 ks) a nemoc se vůbec nelepší. Maličko mi klesla teplota na 38°, ale kašel se mi na druhou stranu zhoršil. v noci se několikrát budím a poté mám problémy s usínáním. Chtěla bych se tedy zeptat na zkušenosti ostatních, popřípadě jestli být ještě trpělivá a vyčkat, nebo vyhledat znovu lékaře. Děkuji

Odpověď odborníka:

Volba antibiotika je otázkou citlivosti probíhající bakteriální infekce, antibiotika zaberou nejdříve za 3 dny od začátku užívání. Proto bych ještě vyčkala. Je také otázkou, zda vaše obtíže nejsou spíše virového původu, antibiotika v tomto případě nezabírají žádná. V případě zhoršení obtíží se obraťte na svého ošetřujícího lékaře.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: