Zánět v prstu (nebo zkrácení šlachy?)

Dobrý den, chci se zeptat, zda jde kombinovat přípravek ProntoFlex 10% ještě s nějakým jiným (třeba bylinným ) volně prodejným masážním prostředkem. Po novém roce mi bez zjevného důvodu „luplo“ v prostředníčku na pravé ruce a nemohla jsem ho ani pořádně natáhnout ani skrčit. Zkoušela jsem to sama rozcvičit, ale když to ani po 14 dnech nebylo lepší (spíše naopak – pohyb oběma směry byl velmi bolestivý), šla jsem k lékaři a byla jsem poslaná na RTG a ortopedii. Nevím, jaký byl výsledek rentgenu, ale na ortopedii jsem dostala injekci Dolsinu?, Xeforapid 8 mg (1-1) a ProntoFlex ( 3xdenně) s tím, že po měsíci mám přijít na kontrolu. Léčba mi moc nepomáhala, naopak mě začalo bolet břicho a žaludek, přičítala jsem to ale tomu, že dcera měla jít na operaci a já jsem dost „nervák“. Při kontrole mi proto pan doktor předepsal jiné léky - Aulin a aby se eliminoval vliv na žaludeční sliznici také APO-OME 20). Jenže když jsem si dle pokynů přečetla příbalové letáky, zapůsobila zřejmě představa těch vedlejších účinků a měla jsem něco, co nyzývám žaludeční neuróza. (Dcera ale byla už po úspěšné operaci). Když jsem jednu noc vůbec bolestí nemohla spát, rozhodla jsem se léky nebrat, ale k lékaři je mi teď trapné jít. Na kontrolu jsem pozvaná 20. 3. Problémy se žaludkem - (břichem?) přestaly, prostředníček je sice trochu lepší , ale stále ho nemohu bez bolesti natáhnout ani skrčit. Jsem smířená s tím, že prst bude méně pohyblivý, stačilo by mi, kdyby mě přestal bolet. Je mi 66 let a od července 2012 beru léky na tlak (ráno 1x tezeo 80 mg, večer 1x amlator 10/5 mg). Na prst cvičím sevření ruky do pěsti a opětovné natažení. Děkuji za informaci a přeji hezký den. Ludmila

Odpověď odborníka:

Určitě ano, nyní ale máte Aulin a pokud jsem z textu porozumněl, přestala jste léky pro žaludeční brát vůbec pro žaludeční potíže. Kromě kontroly ortopeda na kterou jste objednána by bylo na místě vyšetření a léčení na rehabilitaci pohybovou léčbou a fyzikální terapií.. Většinou se jedná o zužující zánět šlachové pochvy, který se pokud jiná léčba není účinná řeší drobnou operací. Poradí váš ortoped.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: