Zánět vaječníku

Dobrý den, 20. ledna mi byl zjištěn zánět močové trubice (cca po šesté za 7 let), dostala jsem atb Cotrimoxazol Al forte, 30. ledna jsem je dobrala a poté mě začalo pobolívat břicho vlevo v oblasti vaječníku. Dnes 4. 2. mi gynekolog zjistil zánět tohoto vaječníku. atb mi nedal, říkal, že když jsem je nedávno dobrala, tak je nechce dávat znovu, že mám být doma v teple, a mělo by to pomoct. Vyléčím se i bez atb? Neexistuje aspoň nějaká podpůrná léčba, která je volně prodejná? v lékárně mi nic neporadili. Mám strach o svou budoucí plodnost. Jak se zánět z trubice může přesídlit na vaječník? Děkuji za odpověď!!!

Odpověď odborníka:

Va sama byste si mohla koupit protizánětlivý Wobenzym či podobný přípravek, určitě nesmíte prochladnout a i s fyzickou aktivitou to nepřehánějte, nedoporučuji ani pohlavní styk. Pokud by se stav do týdne nezlepši, bylo by vhodné provést kultivaci z pochvy a ev. znovu nasadit ATB. Infekce z močové trubice přestoupit nemůže, ale je k tomu zapotřebí současná infekce vaginální a následný přestuip přes vejcovody na vaječník.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: