Zánět varlat u 6ti letého dítěte

Dobrý den, náš syn leží v nemocniicii se zánětem varlat. Z čeho může takovou nemoc mít? A je to v tomhle věku nebezpečné? Myslím jestli to může mít vliv v budoucnu na plodnost? K lékaři jsme šli okamžitě, jak si začal stěžovat na bolest, ale už tam byl i otok a zarudnutí. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martino. K zánětům varlat může dojít rozšířením infekce z močových cest, z prostaty, dále pak krví (pokud dojde k bakteriémií- tj. průniku baktérií do krvi) a to z kteréhokoliv místa v těle. K zánětům varlat taky dochází při přiúšnicích či autoimunitně. Zánět varlete může vést ke snížené plodnosti, pokud nebyla léčba zahájená včas.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: