Zánět varlete

Dobrý den, manželovi byl diagnostikován zánět varlete (urologem) a již 3 týdny bere antibiotika a léky na vstřebávání otoku. Z odběrů nebylo zjištěno, co je příčinou, ložisko v nadvarleti stále přetrvává - lékařka mu vpodstatě nic nevysvětlila, ale dostal další atb na 30 dní! Je to standardní postup, nebo máme vyhledat jiného lékaře? Je léčba opravdu tak zdlouhavá a problematická? A na co se případně při příští kontole zeptat, když paní doktorka je schopna odpovědět zřejmě jen jednoslovně...? Moc Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano. Terapie zánětu varlete je opravdu svízelná. Pokud se mikrobiologicky neprokázala žádná infekce, lze předpokládat, že původcem zánětu bude ureaplazma nebo chlamýdie, které se kultivačně obtížně prokazují, proto k diagnostice chlamýdiové infekce provádíme odběr krve ke stanovení protilátek vůči chlamýdiím a speciální stěr z ústí močové trubice ke stanovení ureaplzmatické infekce. V případě chlamýdiové infekce je léčba opravdu dlouhá. Bohužel, nneuvedla jste názvy antibiotik, podle kterých bych poznala, zda ošetřující uroložka má stejné myšlenkové pochody jako já, a zda zrovna u Vašeho manžela léčí chlamýdiovou infekci.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x