Zánět varlete

Dobrý den. Lukáš, 19 let. Před asi třemi týdny mi byl diagnostikován zánět levého varlete, hodně bolestivý, přičemž mírné pobolívání jsem zaznamenal už asi půl roku zpátky. Byly mi předepsány antibiotika Augmentin, které jsem bral dva týdny. Mezi tím, prý jako vedlejší účinky, mně začala svědit předkožka, asi něco jako kvasinková infekce, to už ale relativně přešlo (po mazání Canestenem). Ale především se chci zeptat, co mám dělat, když tahavá bolest varlete, které je navíc při doteku opravdu dost citlivé, stále přetrvává, bolí mně vlastně i "levá strana" penisu a bolest mi vystřeluje často do levé nohy. Mockrát Vám děkuji za odpověď. Hezký den.

Odpověď odborníka:

Je třeba dát pozor na možnou alergii na antibiotikum. Při léčení a i po nějakou dobu potom proti prověšování varlete by bylo na místě nosit suspensor. Jinak vám urolog poradí podle místního nálezu. Pohlídat také tříselnou krajinu, aby nebyla současně přítomna i tříselná kýla.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: