Zánět žil

Prodělala jsem zánět žil, ( hlubokých )protože na končetinách křečové žíly nejsou viditelné. Užívala jsem Detralex, Amoklsiklav 1g. Diclofenac Duo 75 mg. Teď jsem už v pořádku a lékař mi dal na užívání Stacyl 100 mg. Říkal , že to je preventivní léčba. Proto se ptám jestli je to dostačující nebo jestli bych neměla ještě něco k tomu užívat? Za Vaši radu a odpověď Vám předen děkuji S pozdravem

Odpověď odborníka:

Dle vašeho popisu léčby se nejspíše jednalo o zánět povrchových žil ( flebitida). K zánětu žil může dojít i v terénu bez průkazu křečových žil. Diagnostika flebotrombózy hlubokých žil se provádí duplexním ultrazvukem a léčba je většinou při prokázání trombózy min. na 3 měsíce antikoagulační ( warfarinem, nízkomolekulárním heparinem). Pokud ve vašem případě nebyla zjištěna trombóza, je vaše léčba adekvátní. Bylo by ke zvážení ev. cévní vyšetření. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: