Zánět žil

Dobrý den, trápí mě nelepšící se stav mého 82-letého tatínka. Od začátku prosince 2007 má otec problémy s povrchovými žilami na jedné noze - zánět žil, lékařka mu předepsala již 3. antibiotika, ale stav se nelepší, noha bolí, má v ní horkost, dává si na ní studené obklady, nemůže spát. Při poslední kontrole tento týden se paní dotorka na nohu ani nepodívala a předepsala další antibiotika. Je tato léčba v pořádku? Prosím, poraďte. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Gabrielo, léčba čehokolivi bez důkladného vyšetření, notabene antibiotoky správná samozřejmě není.Léčbou volby i u dramaticky vyhlížejícího zánětu povrchových žil jsou používají studené obklady, stažení postižené končetiny obinadlem nebo elastickou punčochou a protizánětlivé masti (např. Heparoid). Vhodné by bylo i doplnění vyšetření krevní srážlivosti a ultrazvukové vyšetření stavu žil.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: