Zánět žil

Dobry večer lekař mi řekl že mám zanět povrchových žil ale už týden mi oteká vokolo kotníku noha a nechce povolit i když si to mažu Heparoidem a užívám ibuprofen.Nemuže se jednat o zánět hloubokých žil.Bral mi krev na nejaké testy a ty jsou prý v pořádku.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud Vám lékař v rámci odběru vyšetřil D-dimery a výsledek byl negativní, byla diagnóza trombózy v den vyšetření prakticky vyloučena. Nicméně, při zánětu povrchových žil by k otoku končetiny nemělo docházet, rozvoj hluboké žilní trombózy je možný a v takovém případě bych doporučila brzké kontrolní vyšetření lékařem včetně ultrazvuku.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: