Zánět žil

Dobrý den, léčím se s hlubokým žilním zánětem na lýtku levé nohy, po asi pěti měsících léčení Warfarinem, mi byl doporučen ještě lék Antistax a protože jsem sportovec/cyklistika/ můj dotaz je, kdy začít s ježděním, můj obvodní lékař ještě nedoporučuje, po ultrazvukovém vyšetření je tam asi 1/10 původního zánětu, případně jaké další léky/přípravky používat?? A v jaké intenzitě, jakmile to OL povolí sportovat?? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Jaroslave. Omlouvám se za pozdní odpověď, dotaz byl až nyní ke mě přesunut. V dalším postupu je třeba se řídit ultrazvukovým nálezem a tím, jak se sám cítíte. Lehké změny na ultrazvuku po zhojení trombosy nejsou neobvyklé (jde vlastně o "zajizvení") a to samo o sobě není důvodem k omezování pohybové aktivity. Pokud pociťujete nadále nějaké potíže (pnutí, bolesti...), mohou pomoci léky ze skupiny venotonik, z nichž nejúčinnější je lék Detralex (na předpis). Domnívám se tedy, že není problém začít opět sportovat - postupně (nikoliv vzhledem k trombose, ale spíše k tomu, že jste měl delší pauzu...). Je nicméně samozřejmě vhodné se řídit primárně názorem ošetřujícího lékaře (který má k věci bližší informace - hl. za jakých okolností trombosa vznikla aj.) - na veškeré nejasnosti se doporučuji vyptat jeho.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: