Zánět zubu

Dobrý den pane doktore Stuchlíku, už delší dobu mám problémy se zubem - šestka vpravo nahoře. Byla mi asi před dvěma lety umrtvena, ale stále mě zub 2-3 dny v měsíci vždy pobolíval. Poslední dobou když jsem stiskl dásně nad zubem, cítil jsem v puse pachuť. Minulý měsíc to byla intenzivní bolest trvající asi týden, tvář jsem měl opuchlou a nad zubem jsem měl silný otok, bouli. Paní doktorka mi dala antibiotika, která bohužel nezabrala, a nyní mám opět intenzivní bolest a výrazný otok nad zubem. Chtěl bych se Vás zeptat, co se dá nyní se zubem dělat? Paní doktorka mi řekla, že jak mi antibiotika nepomůžou, tak pak jediným řešením je zub vytrhnout. Opravdu už není nic, co by mi pomohlo? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Nejprve je třeba zjistit, zda jsou všechny kořenové kanálky kvalitně po celé délce zaplněny, a zda se na kořeni nenachází prasklina. To vše se zjistí na rentgenu a při podrobném vyšetření. Pokud nejsou všechny kanálky dobře ošetřeny, je třeba se je pokusit znova kvalitně ošetřit a pokud se toto podaří je velká šance, že zub bude ještě dlouho sloužit. S pozdravem, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
problem zub | Od: MikyMisak | 1.8.2014 16:28
Dobrý den pane doktore před 14 dněma jsme byl na pohotovosti puvodně jsem chtěl zub nechat vytrhnout jedna se o stločku na hoře v pravo ale pan doktor řekl že je to škoda tak mě ho vyvrtal a zaplnil něčim jelikož je problem v tom že 15 let jsme nebyl u zubaře zdelil my že na takovou dobu ostatní zuby v pořadku při bolesti že mam naštivit sveho zubaře zub mě po 7 dnech z ničeho nic začal bole t nejvic my vadí teplo např kafe vše co je teple mužete prosím poradit dekuju Miky
reagovat
re:problem zub | Od: uLekare.cz | 4.8.2014 09:33
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, aby jste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik. V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufám, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Osm tipů, jak ulevit nemocným kloubům na rukou
Články: Osm tipů, jak ulevit nemocným kloubům na rukou
Chránit klouby před...
Jak bezpečně zlikvidovat klíště: mýty a fakta
Články: Jak bezpečně zlikvidovat klíště: mýty a fakta
Je to starý problém, se...
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Častí společníci: reflux jícnu a astma
Články: Častí společníci: reflux jícnu a astma
Pokud se léčíte s astmatem...
Transplantace dásně v zubařském křesle
Články: Transplantace dásně v zubařském křesle
Existuje několik zákroků...
Kašel je zcela přirozený reflex těla
Články: Kašel je zcela přirozený reflex těla
Kašel je přirozený reflex...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: