Zanet zvukovodu?

Dobrý den, Cca před dvemi měsíci jsem si z dovolené v Tunisku Přivezla zanet zvukovodu, v Tunisku jsem to nechtěla řešit v tamnim nemocničním zarizeni tak jsem to nechala až se vrátím do Česka, bolest byla tak silná že mě budila ze spaní a cca co 6 hodin jsem brala brufen, to jediné pomáhalo, po návratu jsem šla na ORL kde mi bylo řečeno že mám zánět zvukovodu v pravém uchu a pan doktor mi predepsal CIPLOX a ušní kapky c. Bethamethason a gentamicin to asi do týdne zabralo. Ted jsem už asi měsíc v Anglii a začalo mě pobolivat prave ucho stejně jako předtím. Zatím občasná slabá bolest a jako by taková vlhkost v uchu (nevím jak to popsat), ucho se snažím jen tak trochu čistit ale vatovou tycinkou nezajizdim až dovnitř ucha. Je možné že se může zanet zvukovodu zase objevit?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, návrat potíží je bohužel poměrně běžný. Doporučuji včasně vyhledat lékárnu - bohužel to nevím přesně, ale je možné, že základní léky pro tento problém (nemusí to být vždy hned nutně antibiotika...) seženete v Anglii volně a vyhnete se tak nutnosti shánění lékaře. Pokud by se ale potíže významně zhoršily, bez prohlédnutí zvukovodu se další postup řídit nedá...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: