Zanety

Dobrý den,Je mi 25 let a mám problémy s vaginalnimy mykozamy. Mykózy se mi vracejí sporadicky ã 3 měsíce.a mají typicky průběh s čirým výtokem a svěděním. Můj gynekolog mi samozřejmě dělá stery kde vždy vyjdou premnozene kvasinky a nasadí vaginalni tablety a Canesten krém. Příznaky většinou do 2-3dnu odezní. Poslední rok jsem měla již po třetí nazloutly vytok, který velice zapáchá a doprovází ho bolesti v podbřišku a trislech. Trvá tak dva dny a pak mi začnou příznaky typické mykózy bez zápachu. Jsem objednaná na další stery.partnera mám stálého on žádné problémy nepozoruje. Chtěla bych se zeptat na možné příčiny či důsledky. Děti nemam a mám strach aby to nevedlo k nějakému vážnějšímu zánětu. HA neužívám. Děkuji za jakoukoli odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v každém případě je důležité, aby v době, kdy se léčíte Canestenem vy, se léčil i Váš partner /mastičkou minimálně 7-10dní 2x denně), v době léčby bez styku. Muži často potíže nemají a jsou nositeli infekce. Provedla bych stěry na ureaplasmata a mykoplasmata, pokud by vyšly pozitivně, bude nakažen i partner a přeléčit oba. Partner může navštívit urologa a stěry může provést i urolog partnerovi. Variantou je styk s kondomem, zda se budou opkaovat infekce či ne.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x