Záněty dutin

Chci se ještě zeptat ohledně opakovaných zánětů dutin. Od r. 2012 se mi zánět stále vrací - v únoru 2012 6x punkce + atb a nyní průběžně už jen stále atb. Při první nemoci jsem po dobrání atb. stále vysmrkávala zelený hlen a ORL lékařka mi po týdenním braní atb léčbu neprodloužila. Od té doby mám stále dutiny ucpané, občas cítím i zápach hlenu, vždy podle rtg. stanoven zánět dutin s hladinkou, punkce již nebyly provedeny, že prý k tomu není důvod. Chci se zeptat, zda tento můj opakující se stav nemůže být způsobený jen nedoléčeným zánětem. Nyní mám opět akutní zánět, občas se mi podaří vysmrkat zelenožlutý hlen s krví, mám tlak v čele. Chystám se opět k ORL lékaři. Mám právo se dožadovat punkce, nechala bych si ji udělat dobrovolné ať se ten hlen dostane konečně pořádně ven. V roce 2012 jsem měla opravdu hodně silný zánět a od té doby se to se mnou veze. Dlouhodobě užívám Nasonex, Mommax - bez efektu. Věřím, že se u mě jedná pouzá o banální nedoléčený zánět, ale žádný z doktorů mě nevyslyší - nasadí atb. a konec. Podle CT jen polypy v čelní dutině a tudíž není k operaci důvod. Po dobrání atb se akutní stav zlepší, bohužel se neuzdravím úplně. Děkuji za Vás názor a odpověď. Lucka

Odpověď odborníka:

Paní Lucie,

uvědomte si prosím,že v internetové poradně Vás nikdo nevyléčí.
Vyberte si lékaře,kterému jste ochotna věřit,neběhejte od jednoho k druhému,nechejte se lékařem,kterého si zvolíte řádně vyšetřit a všechno s ním důkladně proberte.
Věřte,že to je ta nejlepší rada,kterou Vám mohu dát.

Mějte se hezky.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: