Záněty moč. cest +atb+špinění

Trpím na opakované záněty moč. cest,3 zánět behem 3 měsíců.Nyní se pro jistotu léči i partner. Ultrazvuk nic nanašel. Gynek. vyšetření i stěry v pořádku, v krvi žádné zanětlivé procesy nebo chlamydie ani u partnera. Ceká mě cystoskopie. A již měsíc užívám Nolicin. Užívám HA 2 roky, ale poslední dobou už několikrát špiním, MS se ale nedostaví, 7 denní pauza mě teprve čeká. Může to špinění být kvůli ATB? nikdy se mi spinění nedostavilo.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. K první části otázky: u recidivujících infekcí močových cest doporučuji provést stěry na ureaplazmata a v případě pozitivity nálezu je nutná antibiotická léčba u obou partnerů - nejlépe součastně- po dobu léčby antibiotiky se nedoporučuje mít pohlavní styk. K druhé části otázky: vzhledem k tomu, že se Vám nedostavila menstruace, proveďte si těhotenský test (antibiotiká snižují účinnost antikoncepce) a antikoncepci vysaďte, pokuď bude test pozitivní.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: