Záněty močových cest

Dobrý den pne doktore, ráda bych se vás zeptala na problém, se kterým mám nyní velké potíže. V červenci jsem trpěla zánětem močových cest byla jsem přeléčena Biseptolem. Za týden po léčbě se mi zánět ale vrátil a já dostala od lékaře Gyrablok. Po té vše bylo v pořádku. Nyní je to 10 dní po přeléčení této recidivy a já opět pociťuji nepříjemný pocit na konci močení. Také mám v podbřišku pocit nucení na močení ( toto však nevím jestli je skutečné, protože na to neustále myslím a strachuji se, že jsem opět nemocná.) Hodně nad tím přemýšlím a soustředím se na to zda mě to při močení bolí či ne.... na tento problém se moje pozornost zcela zaměřila. :-( Obávám se nyní co bude dál. Mohl by jste mi říct, jak je možné že se mi to vrací a když dodržuji veškerou prevenci? Preventivně užívám brusinky URIVAC a v pauzách při uživání urivacu beru urinal. Jaký původ mohou mít tedy mé problémy a budou stále? Hodně mě to omezuje v osobním životě a také psychicky mě to hodně deprimuje. Moc vám děkuji za odpověd snad konečně přijdu na příčinu svých potíží.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Gábino, těžko říci takto na dálku, odpověď na Vaši otázku by mělo dát kultivační vyšetření. Pokud jste tak, jak říkáte, přeléčená dvěma druhy antibiotik a problém se vrací, je potřeba buď delší kůra antibiotik nebo antibiotika ještě zaměnit za jiná. Zkuste se na čas odpoutat od toho, že budete na problémy s močovými cestami myslet, hodně pijte a snažte se nikde neprochladnout. Uvidíte, jestli se bude zánět vracet. Pokud ano, jednoznačně zajděte za urologem a poraďte se konkrétně o Vašich potížích.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: