Záněty močových cest

Dobrý den, trpím častými záněty močových cest,různá antibiotika mi zabírají velmi pozdě. Jediný lék který zabere účinně a rychle je Nitrofurantoin. V letáčku mne však zarazilo to, že tento lék smí být podán pouze tehdy, jestliže nelze nasadit účinnější a bezpečnější antibiotika nebo chemoterapeutika a že ho nemají užívat starší osoby. Můžete mi tedy poradit, jestli je Nitrofurantoin pro mne nějak nebezpečný, když mi nejlépe, hlavně velmi brzy zabírá? Děkuji Vám M

Odpověď odborníka:

Dnes jsou k dispozici vhodnější léky, ale pokud je to potřeba (a Váš lékař tak usoudí), můžete Nitrofurantoin užívat. Věk není překážkou, furantoin by se však dnes neměl podávat jako lék tzv. první volby pro své možné nežádoucí účinky.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: