Záněty močových cest a gynekolgické záněty

Dobrý den, začínám být zoufalá, a tak bych se chtěla obrátit na radu odborníků. Doufám, že doustanu alespoň nějakou nápovědu, jak vyřešit svůj problém. Už rok trpím na záněty močových cest a přes dva roky na gynekologické záněty, především na kvasinky. Můj poněkud flegmatický gynekolog říkal, že jakmile se jedná o kvasinky, mám počítat s tím, že záněty budou přicházet znova a znova. To mi jako odpověď moc nepostačuje, protože já bych chtěla svůj problém VYLÉČIT natrvalo a ne se léčit každý měsíc. Protože opravdu každý měsíc na gynekologii zavítám. Také mám záněty močových cest, dříve se mi objevovaly tak jednou za dva měsíce, nyní pociťuji nový zánět každé dva až tři týdny. A není to příjemné! Na urologii mi dělali stěry, mám prý nějakou bakterii v moči (a ne chlamydie, kterých jsem se děsila), dostala jsem na ni antbiotika, ale za týden(!) se zánět ojevil znovu, zase to pálení a pocit nucení na moč. Jsem objednaná do nemocnice na rozšíření močové trubice, prý je má uretra na hranici mezi příliš tenkou a normální. Mám ale takový divný pocit, že operace nepomůže. Mám stálého partnera, spíme spolu bez ochrany. Neni třeba možné, abychom si bakterii ěejak předávali navzájem? Honím ho už dva měsíce na kožní, ale není schopný se nechat vyšetřit. Snad ho po operaci donutím tím, že vyhlásím sexuální absenci. Také jsem se nechala očkovat proti rakovině děložního čípku, slyšela jsem, že tato injekce také napomáhá proti různým zánětům pochvy. Sice jsem po první dávce, ale budu doufat, že je to pravda. Také jsem někde četla, že by bylo dobré si nechat udělat imunologické vyšetření, co myslíte vy? Existuje nějaké řešení? Děkuji, Adéla L.

Odpověď odborníka:

Odpovědí na Vaš otázku může být mnoho. Častou příčinou opakovaných infekcí močových cest může být snížená imunita, třeba v důsledku přílišného stresu v práci a osobním životě. Stejně tak je důležité, jak důslednou hygienu dodržujete. Záleží na frekvenci výměn prádla a podobně. Nechodíte náhodou často plavat? Dlouhý pobyt v mokrách plavkách se na častějších infekcích močových cest podílí také. Bez dalších vyšetření není možno odpovědět jednoznačně. Nicméně Váš partner by se měl jistě nechat vyšetřit a pokud to tak neučiní, možná byste měla navrhnout chránění styku či sexuální abstinenci pro kontrolu, zda se Vám poté obtíže nezlepší.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x