Záněty průdušek

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor. Po půl roce domácího léčení kašle, který se mě stále po 3 týdnech vracel jsem zašla ke svému lékaři. Byl mi zjištěn zánět průdušek. 14 dní jsem užívala příslušná antibiotika,ale po vysazení jsem začala po 2 dnech sem tam pokuckávat. Hlavním mým omezovačem je ale zadýchávání i při menší fyzické námaze(vyjití kopce, výstup po schodech do 1.patra, ohýbání se k dětem, které oblékám a to nemluvě o popobíhání). Je to ještě následek nedoléčeného zánětu průdušek? Nebo je to následek alergie na pyly? Moc děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste dostala správná antibiotika, na které byla bakterie, co jste měla na průduškách citlivá, tak se přikláním k druhé domněnce - tedy alergie na pyly - zvlášť pokud vy sama víte že jste alergik, nebo někdo v rodině trpí alergiemi. Každopádně byste si měla nechat udělat minimálně CRP (jestli je stále aktivní ten bakteriální zánět průdušek) a pak spirometrii na plicním nebo na alergologii a podle výsledku testu dostat příslušné léky

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: