Záněty žaludku a pochvy

Obracím se na vás s následující prosbou: Je mi 59 let, výška 175 cm, váha 75 kg. Asi 10 let trpím žaludečními potížemi – zejména tlak, mírné řezání a bodání v epigastriu zejména v noci a nyní i po jídle, přitom prakticky žádné průjmy. Dvakrát jsem přeléčena na helicobacter, nyní i při zánětu není. Potíže se postupně zhoršovaly, z lehké gastritidy je nyní superf. pangastritida (nyní trvající asi 1,5 měsíce). Léčba byla Helicidem, Apofamotidinem, nyní Lanzul. Před dvěma léty se u mě projevily ojedinělé záněty pochvy, v minulém roce v létě se stav prudce zhoršil na opakované záněty bez dlouhodobé odezvy na Clortrimazol a Polygymax. Nyní používám denně krém Ovestin a jogurt, kterým tlumím i náhlé opětné vzplanutí zánětu. Kromě toho měsíčně od loňského září beru Mycomax. Ve stěrech z pochvy byly převážně streptokoky. Imunologické vyšetření krve (v průběhu zánětů pochvy v minulém roce) neukázalo závažný problém ani v humorální ani v buněčné imunitě (jen paradoxní zjištění stavu po prodělané yersiniové infekci – po dohodě s lékařem nebylo provedeno přeléčení). Vzhledem k tomu, že jsem z těchto potíží velmi unavená, a stav se nelepší, prosím o váš názor, zda mohou potíže gynekologické i trávicí spolu souviset a co bych ještě pro zlepšení stavu mohla udělat. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je samozřejmě možné, že tyto problémy spolu souvisí. Doporučoval bych tedy znovu konzultaci jak na gastroenterologii, tak i na gynekologii, kde Vás znovu vyšetří a navrhnou odpovídající a efektivní léčbu. Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: