Zaniklé těhotenství

Dnes bych měla být podle pm 5+3tt, před týdnem na ultrazvuku byla vidět malinká černá tečka a světlější okraj kolem ní, dnes nebylo na ultrazvuku vidět nic, ani stín, náznak ničeho. Za tři dny mám volat na výsledky krve, ale sama cítím mizející příznaky. Počítala jsem s horší variantou, mám již jedno dítě 10let, před třemi lety jsem v 9tt měla zamlklé těhotenství, od začátku se lékaři cosi nelíbilo a teď tohle. O jaké testy a vyšetření si mohu říct? Snažit se dál, nebo čekat na vyšetření, zda jsem schopná těhotenství donosit?

Odpověď odborníka:

Nyní vám asi lékař dělá vyšetření krve na HCG, což je hormon, který se při těhotenství zvedá, pokud u vás bude pokles, tak těhotenství opravdu zaniklo. Pro další těhotenství byste si měla nechat udělat běžné vyšetření tak, abyste měla jistotu, že jste zdravá. Tj. vyšetření krevního obrazu - vyloučení chudokrevnosti, ledvinné funkce, jaterní testy, v krevní skupině zda jste Rh+ či minus. Vyšetření štítné žlázy, vyšetření gynekologické, hormony, vaječníky a v období ovulace ultrazvuk a velikost děložní sliznice. Pokud budete úplně v pořádku, tak je dobře. Žádné vyšetření vám s jistotou nepotvrdí, že další těhotenství proběhne v pořádku. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x