Zápal plic

Dobrý den, Mám na vás takový dotaz. Před dvěma měsíci jsem prodělala levostranny zapal plic, brala antibiotika amoksiklav cca 3 týdny a pote jsem byla ještě doma cca 14 dni na doleceni. Při ukončení neschopnosti krevní testy i crp v absolutním pořádku. Nyní jsem cca 14 dni v zaměstnání, pracuji jako sportovní poradce a bohužel mám 12tihodinove směny. Dost brzy se unavím, často mam pocit jako by se mi nedostávalo dechu a někdy me trápí i zvysene teploty tak kolem 37, max 37,5 c. Asi je to normální, ale spíše me trápí to, abych třeba v práci ne zkolabovala nebo si neuhnala ještě něco horšího. Mohu z toho třeba dostat zánět srdečního svalu ? Pár lidi me před tím varovali, ale jsem docela svědomi ty pacient, takže se šetřím a snažím se odpočívat. Jsem také velký sportovec a jezdím hodně na kole. Kdy doporučujete vracet se ke sportovním aktivitám? Pro vaši informaci, jezdím roce tak 2500 km. Je mi 40 let a zatím jsem za dne závažnější choroby ne prodělala, léčím se s panicky mi a tak mi 13 let Moc děkuji předem za odpověď. Pavla

Odpověď odborníka:

dobrý den, doporučuji ještě cca 4-6 týdnu klidovější režim, pokud by dýchání pořád nebylo dobré, doplnit plicní vyšetření (spirometrii) a odběr CRP a ASLO u praktického lékaře

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: