Zápal plic

Moje dcera 3 roky má diagnostikovány zápal plic,uz přes týden bere atb,ale kašel se jí spíše zhoršil.Prvnich pár dní skoro nekaslala a teď kašle velmi často vlhkým hlenovitym kaslem,dokonce dva dny měla teploty,ktere předtím vůbec nemela.To znamena,ze atb nezabraly?A co s tím dal?Předem děkuji z odpověď.

Odpověď odborníka:

Ano, může se stát, že antibiotica zcela nezabraly. Jsou různé bakterie, různá příčina zápalu plic. Pokud budou potíže pokračovat, lékaři antibiotika vymění za jiná, vezmou vykašlaný hlen na mikrobiologický rozbor, aby se zjistilo, jaká bakterie tam je. Je i možné, že bude muset dcera do nemocnice, kde se podají antibiotika přímo do žíly, taková, která se v tabletách nevyrábí.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: