Zápal plic 3 letého syna/ angína

Dobrý večer, dnes byl můj 3 letý syn hospitalizován se zápalem plic (v zahraničí), nasadili mu antibiotika přímo do žíly. Rozsah dle rtg nebyl veliký. Diagnosa cca 3 dny v nemocnici. Jakmile skončí léčba, počítám začátkem prosince, mám syna dávat do školky mezi děti? Bojím se, že bude mít oslabenou imunitu a 17. prosince máme letět do ČR. Jak nejlépe posílit imunitu? Týká se to i mě (od10/9-20/11) beru třetí antibiotika na angínu. Neměla jsem ji cca 7 let a teď během 2 měsíců potřetí. Chtěla jsem si ji vyléčit bilinkama /alternativně, jenže bolest byla krutá a musím se starat o dvě malé děti. Zajímá mě hlavně ta imunita, případně jaká homeopatika podávat. Děkuji za odpověď Kamila

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jelikož zotavování (rekonvalescence - po tuto dobu se hojí sliznice a tkáně po nemoci, imunitní systém se regeneruje..) po zánětu plic trvá cca 6 týdnů, není vhodné syna hned po propuštění z nemocnice dávat do kolektivu. Riskovala byste další zánět plic nebo jinou chorobu dýchacích cest. Je vhodné doplnit vitamín C (lepší hojení tkání), antioxidanty (v různé zelenině a ovoci), syna moc fyzicky nezatěžovat. Z bylinek je vhodná např. lípa, máta ,černý bez, šalvěj, ve formě čaje. Homeopatika nemohu zodpovědně poradit, neb nejsem školený homeopat. Letět letadlem obecně se může, ale raději si nesedejte do blízkosti klimatizace (u křídel?, poradí vám při prodeji letenek nebo na letišti).

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: