Zápal plic

Dobrý večer, paní doktorko. Ráda bych Vám položila dotaz ohledně zápalu plic. Onemocnění mi začalo suchým kašlem, pak se přidaly bolesti svalů, kloubů, zvýšená teplota, potom i horečka a kašel přetrvával. Dle rtg byl stanoven zápal plic. Včera jsem dobrala atb Fromilid Uno 500 a ještě pořád beru acc na vykašlávání. Občas vykašlu hleny, dožluta zbarvené. Pořád mě ale zlobí svalová únava a bolesti kloubů. Je to normální? Za jak dlouho to přejde? Jak dlouho bych měla ještě zůstat doma - zaměstnání - školství... Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Mukolytikum-např.ACC long bych už raději vysadila,při delším podávání může vést k prodloužení doby hlenotvorby.Určitě by byla vhodná kontrola stavu u praktického lékaře,stav lze částečně objektivizovat stanovením laboratorních markerů aktivity zánětu.Infekční pro okolí už pravděpodobně nejste,ale Vaše práce je zjevně náročná na přímý výkon,nevracejte se,dokud nebudete mít pocit,že se cítíte dobře.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: