Zápal plic

Dobrý den, v polovině ledna jsem byla u lékařky s horečkou a zimnicí, dostala jsem Ospen, který nezabral, další týden na kontrole mi lékařka vysadila Ospen a nasadila Amoksiklav, který jsem dobrala ráno další kontroly, ve zprávě mám, že se jedná o akutní zánět hrtanu a průdušek. O týden později jsem byla opět na konrole, CRP jsem měla hodně vysoké a když jsem řekla o rychlém zadýchání a větší úbytek hmotnosti mi bylo řečeno, že jsem nejspíš prodělala zápal plic a poslala mě na RTG, kde se ukázalo, že mám zánět na levé plíci. Dodnes mi přetrvává občasná bolest na hrudi a někdy slyším i na plicích nějaké ozvy, tak se chci zeptat, jestli je možné, že tam ještě nějaký menší zánět být může a zda je možné, že lékařka mohla ty plíce slyšet jen jednou?? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Nechci zklamat Vaši důvěru,ale nikdo "zvenčí"není kompetentní k posuzování Vašeho vyšetření a léčení.Vaše paní doktorka nejprve nasadila "čistý"penicilin-netoxické úzkospektré antibiotikum,ve 2.týdnu rozšířila spektrum cestou amoxycylinu.Toto antibiotikum se užívá nejčastěji také pro léčení zánětu plic.Váš stav byl kontrolován laboratorně i pomocí rtg vyšetření.Zbytkový nález je jistě nějak řešen/nepíšete,jaký je současný postup/Vaše paní doktorka zjevně přistupuje k Vašemu ošetření naprosto zodpovědně,zaslouží si vaši plnou důvěru..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: